Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συγκίνησε το πανελλήνιο ο Βεροιώτης σμηναγός με το μήνυμα από τους αιθέρες (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ»
Με αυτά τα συγκινητικά λόγια μέσα από το πιλοτήριό του, έκλεισε τον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης, ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης. Κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης από την ομάδα ΖΕΥΣ, ο Βεροιώτης χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους F-16, έκοψε την ανάσα των θεατών με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς, τις ασκήσεις ακριβείας και τις φιγούρες που πραγματοποίησε επί 15 λεπτά στον ουρανό της Θεσσαλονίκης...
Την ώρα της πτήσης μάλιστα, εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων, χαιρέτισε με ένα συγκινητικό μήνυμα τους θεατές, με τη φωνή του να αγγίζει όλους τους Έλληνες και τον Εθνικό Ύμνο να ακολουθεί. Είπε συγκεκριμένα: «Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Ελλάδα. Η Eλληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων, εύχεται σε όλους τους Έλληνες από το Ορμένιο ως τη Γαύδο και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο Χρόνια Πολλά. Έλληνες για άλλη μια φορά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά!»

Με καταγωγή από τη Βέροια, ο σμηναγός Στράλης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997. Το 2002, τοποθετήθηκε στην 116 ΠΜ/ 336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Η Corsair ΙΙ, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στην 115 ΠΜ/ ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2005 υπηρετεί στη 340 Μοίρα.
Πριν από ενάμιση χρόνο, ο μοίραρχός του τον πρότεινε για ένταξη στην Ομάδα «ΖΕΥΣ» κι ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του από τον επικεφαλής της, σμηναγό Γεώργιο Ανδρουλάκη, εντάχθηκε στο δυναμικό των «γητευτών των αιθέρων».
Με περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.300 είναι σε αεροσκάφη F-16, ο Βεροιώτης σμηναγός, τιμήθηκε με τον τίτλο του κορυφαίου πιλότου του ΝΑΤΟ το 2011.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ