Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο απολογισμός του Κ.Α.Π.Α. από τον απερχόμενο πρόεδρο Παύλο Παυλίδη...

ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΚΟΡΩΝΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνδημότες. Αντί απολογισμού κι όλων αυτών που έγραφα επί μέρες και διόρθωνα, θα σας τα πω όπως τα νοιώθω, αν και οι στιγμές είναι δύσκολες. Όλα τα άλλα είναι στην μνήμη και την συνείδηση του κόσμου κι είναι παρελθόν. Δεν θέλω να σας κουράσω. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος μας γνωρίζει πλέον καλά.

Στις 27-06-2011 συστήθηκε το Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Βέροιας» το οποίο προήλθε από τη συγχώνευση δεκαεννιά νομικών προσώπων του Καλλικρατικού Δήμου Βέροιας. Πριν τρία χρόνια περίπου. 

Κι όμως ήρθε η στιγμή και παραδίδω σήμερα το μοναδικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Βέροιας. Σε μια κατάσταση υγιή, νοικοκυρεμένη και οργανωμένη. Σήμερα που φεύγω όλοι είναι πληρωμένοι. Όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και όλοι οι παρέχοντες υπηρεσίες στην ΚΑΠΑ. Η αγορά της πόλης έχει τεράστια εμπιστοσύνη στο Νομικό Πρόσωπο. Κι αυτό είναι η καλύτερη παρακαταθήκη που αφήνω. Την υγιή σχέση μεταξύ Δήμου και ιδιωτών της πόλης.

Σήμερα αφήνω 243.227,76 ευρώ στον γενικό λογαριασμό κι άλλα 428.478,65 στον λογαριασμό μισθοδοσίας. Σύνολο 671.000 ευρώ.

Στα 3 χρόνια προσπαθήσαμε όλοι μαζί, Διοίκηση και εργαζόμενοι για το καλύτερο.

Σήμερα είμαστε όλοι περήφανοι, χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και με ψηλά το κεφάλι, γιατί μέσα στην κρίση και στις αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές αποφάσεις κι απαιτήσεις, εμείς όλοι μαζί, κατορθώσαμε να έχουμε μια σταθερότητα στην εργασία, να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να διεκδικούμε στόχους κι εκδηλώσεις για την πόλη μας. Πράγμα που μας καθιέρωσε στην συνείδηση των πολιτών κι ανέβασε ψηλά τον πήχη του ΚΑΠΑ. 



Όταν υπάρχει το μεράκι, η αγάπη στην εργασία και το φιλότιμο των εργαζομένων στο Νομικό Πρόσωπο, τότε ο Δήμος Βέροιας πρέπει να καμαρώνει για την ΚΑΠΑ. Ο αριθμός του μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού που διαπιστώθηκε κατά την συγχώνευση ανέρχονταν σε 77 υπαλλήλους, ενώ σήμερα έχει μειωθεί στους 48. Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., για την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, είναι σήμερα 62. Αντιλαμβάνεστε πόσοι έφυγαν και πως καλύφθηκαν τα κενά. Αντιλαμβάνεστε τι τραβήξαμε όλοι μας και τι φέραμε σε πέρας. Κι όμως ποτέ δεν κλαφτήκαμε, ποτέ δεν τα παρατήσαμε.

Ο Δήμος Βέροιας πρέπει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς και ιδιαίτερα στους πρωτεργάτες για όλες τις εκδηλώσεις και τις υπηρεσίες, που κράτησαν ζωντανό τον Δήμο μέσα σε δύσκολες εποχές.

Ο Δήμος Βέροιας πρέπει να πει ένα ευχαριστώ στο Νομικό Πρόσωπο γιατί έκανε από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του 1.500.000 ευρώ λιγότερα έξοδα από ότι πριν. Ναι καλά ακούσατε. Όχι χιλιάδες, ούτε εκατοντάδες.

Ο Δήμος Βέροιας πρέπει να πει πολλά ευχαριστώ γιατί υποχρεώσεις κι εργασίες που ήταν ευθύνη του να τις υλοποιήσει, τις αντιμετώπισαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι χωρίς να κρύβονται πίσω από κανονισμούς, καθήκοντα, κλπ Σοβαρά κι υπεύθυνα.

Η συνεργασία μας μπορεί τόσο καιρό να ήταν απαιτητική, κουραστική και δυναμική όμως ξέρω ότι ακολουθούσατε, ότι πιστεύατε, ότι ελπίζατε κι ότι δικαιωθήκατε. Μπορεί να σας πίεζα, να σας καταπίεζα έστω, να αρνιόμουνα άδειες, δικαιολογίες, κλπ αλλά γνωρίζετε ότι σας έβλεπα όλους ίσους και στην δουλειά ήμουν απαιτητικός και δίκαιος. Μπορεί να φώναζα λίγο παραπάνω, αλλά έχω κι εγώ κουσούρια.

Ήρθε η ώρα να σας πω ότι είμαι περήφανος που σας είχα συνάδελφους. Τι άλλο καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί από το να υπηρετήσω αυτήν την πόλη μαζί σας; Αποδείξατε ότι είσαστε πάνω από όλα άνθρωποι. Και σας συγχαίρω γι αυτό. Σας το λέω εγώ ένας απαιτητικός ιδιώτης από την φύση της δουλειάς μου.

Θέλω να σας ζητήσω να συνεχίσετε να εργάζεστε για την πόλη. Να είστε ενωμένοι και αποδοτικοί. Να προστατεύσετε αυτό το Νομικό Πρόσωπο από τις βουλές κι επιβουλές αυτών που πίσω από αγαθές σκέψεις κρύβουν μόνο ατομικό συμφέρον, που είναι όμως πρόσκαιρο και καταστρεπτικό για την συνέχεια. Δυστυχώς θα έρθουν κι άλλες δυσκολίες και χειρότερες καταστάσεις που μόνο αν είστε ενωμένοι θα τις ξεπεράσετε. Και να θυμάστε ότι η ζήλια είτε είναι πολιτική, είτε συναδελφική, είναι πάντοτε αρρώστια και σαράκι. Γι αυτό ξεπεράστε τους όπως μέχρι σήμερα.

Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΑΠΑ. Τους ευχαριστώ για την αμέριστη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Εύχομαι όλοι στην πολιτική τους σταδιοδρομία να συναντάνε ανθρώπους σαν κι αυτούς. Δηλαδή να ενδιαφέρονται για τον πολίτη, να αδιαφορούν για τα μικροκομματικά οφέλη και να συνεργάζονται για το καλό της πόλης.

Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα :

Τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Τσιλογιάννη για την βοήθεια του και την προσφορά του, όπου κι όποτε του ζητήθηκε.

Όσες από τις υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας συνεργάστηκαν για το καλό των πολιτών και δεν έβλεπαν με άλλο μάτι το ΚΑΠΑ.

Όσους από τους εργαζόμενους στο Δήμο προσφέρανε την συνεργασία τους, την βοήθεια τους και την υποστήριξη τους.

Την ΚΕΠΑ και τους εργαζόμενους, το ΚΕΠ Βέροιας και τους εργαζόμενους του και ιδιαίτερα όλη μα όλη την ΔΕΥΑΒ.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και Αντιδημάρχους που συνεργάστηκα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παλιούς Προέδρους των Νομικών Προσώπων που έβαλαν το λιθαράκι τους.

Όλους τους εθελοντές που βοήθησαν τεράστια σε δύσκολες μέρες και ώρες.

Όλους τους γυμναστές των ΠαΓΟ που χωρίς αυτούς οι εκδηλώσεις μας δεν θα υπήρχαν και δεν θα ήταν επιτυχημένες.

Όλα τα 5 μηνα, 8 μηνα, 11μηνα που εργάστηκαν κατά καιρούς στο ΚΑΠΑ και βοήθησαν να στηθεί και να σταθεί αντάξια στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Όσοι νομίζουν ότι φεύγω ή εγκαταλείπω, είναι γελασμένοι. Η ζωή στην πόλη και η διαβίωση μου σε αυτήν την πόλη με αναγκάζει να έχω απαιτήσεις. Η δουλειά μου με υποχρεώνει να τις αναζητώ. Και για την οικογένεια μου απαιτώ να υπάρχουν.

Γυρνώ όμως δεν σας κρύβω, με μεγάλη χαρά στην δουλειά μου και την οικογένεια μου. Πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα αυτούς τους ανθρώπους που με στήριξαν στην όλη προσπάθεια μου. Αν δεν έχεις όπλα μου έλεγε ο πατέρας μου μην ξεκινάς τον πόλεμο. Κι εγώ τα είχα. Είμαι αν θέλετε τυχερός άνθρωπος.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες. Την Διευθύντρια, την Νούλα, Ρούλα και Άννα ως άξιες εκπροσώπους του κλάδου των παιδικών σταθμών, την Ρούλα που ανεβοκατέβαινε από τα Ριζώματα (αυτό θα πει θυσία) και την Μαρία που είναι εργαζόμενες στα ΚΔΑΠ. Την Βούλα, την Ρουλα και τον Καπετανάκη. Την Λαμαρα και την Μάρθα. Όλα τα 5μηνα, 8μηνα, 11μηνα που βοήθησαν ιδιαίτερα το ΝΠΠΔ. Όλους τους εθελοντές κι όλους τους χορηγούς. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και σήμερα. Και τέλος άφησα την ψυχή του ΚΑΠΑ, τους Γκιλιοπουλο και Ρωμύλο. Όσα έγγραφα και να γίνουν, όσες υπογραφές και να μπουν, όλα δεν είναι τίποτα άμα δεν γίνουν πράξη. Έχω χορτάσει από θεωρία και πολιτική στον Δήμο. Οι πράξεις είναι αυτές που μετραν.

Κι αυτά τα δυο άτομα δεν είπαν ποτέ όχι στα Σάββατα και την Κυριακή, το βράδυ ή το απόγευμα. Ακόμα κι όταν είχαν άδεια.

Ο ένας ακούραστος εργάτης, διαπραγματευτής και ρυθμιστής των απαιτήσεων των ομάδων ποδοσφαίρου, των παιδικών σταθμών, κλπ κι ο άλλος οργανωτής, διοργανωτής και διεκπεραιωτής όλων σχεδόν των αθλητικών εκδηλώσεων

Ο δρόμος που χαράξαμε ελπίζω κι εύχομαι να συνεχιστεί.

Δεν θέλω να πω τι κάναμε σε κάθε τομέα. Για να τα περιγράψω θέλω ώρες. Όλοι ξέρουν τι κάναμε, που κάναμε, πως το κάναμε. Ήρθαμε για να προσφέρουμε κι αυτό κάναμε. Ήταν υποχρέωση μας.

Περιγραφικά λέω ότι ασχοληθήκαμε με το

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΚΑΠΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΚΗΦΗ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ)

Τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και τον ΑΘΛΟΤΟΥΡΙΣΜΟ. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα αναφέρω λίγα από τα τόσα που έγιναν.

Συμμετείχαμε υποστηρίζοντας, Τουρνουά ΣΚΡΑΜΠΛ, Χειροσφαίριση, Πανελληνίους αγώνες ΚΑΡΑΤΕ, τουρνουά πόλο, Πανελληνίων αγώνες JUDO, αγώνες ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, αγώνες επίδειξης κανόε καγιάκ, Πανελλήνιους Αγώνες μότο κρος-εντουρο. Συμμετείχαμε στην :

Διοργάνωση ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ο οποίος έγινε θεσμός και μας επισκέπτονται από όλη την Ελλάδα. Και χαιρόμαστε για την αγάπη προς την πόλη μας.

Διοργάνωση Αγώνων ρυθμικής γυμναστικής

Διοργάνωση Αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Διοργάνωση ΓΥΡΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ

Διοργάνωση ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Διοργάνωση πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Παγκράτιο

Διοργάνωση αγώνα δρόμου «Φάνη Τριανταφυλλίδη»

Διοργάνωση διήμερου τουρνουά 9 ακαδημιών ποδοσφαίρου ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΑΠ 13 που έχει γίνει κι αυτό θεσμός κι έχει ξεκινήσει από τον φίλο μου τον Μιχάλη τον Τρανιδη

Διοργάνωση 3ου Ορεινού Δρόμου ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

Είχαμε πολλές γιορτές και πολλές χαρές αυτήν την τριετία με την

1. Διοργάνωση γιορτής ανόδου της ομάδας της πόλης στην Α’ Εθνική κατηγορία

2. Διοργάνωση γιορτής ανόδου ανδρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης ΦΙΛΙΠΠΟΥ στην Α2 κατηγορία

3. Την επιτυχία ενός ολυμπιακού ρεκόρ στον ακοντισμό από την αθλήτρια του στίβου Υφαντιδου Σοφία

4. Την άνοδο της γυναικείας ομάδας της Αγίας Βαρβάρας στην μεγαλύτερη κατηγορία

5. Την διοργάνωση γιορτής για την μετονομασία του γηπέδου μπάσκετ Ελιάς σε ΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

6. Διοργάνωση πανελλήνιων αγώνων χειροσφαίρισης οπεν-μίνι

7. Υποστήριξη αγώνων καλαθοσφαίρισης παλαιμάχων ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ 2013

8. Διοργάνωση αγώνων χειροσφαίρισης πανκορασίδων

9. Υποστήριξη αγώνων καλαθοσφαίρισης παλαιμάχων Δικηγόρων

10. (113-14/07/2013)

11. Διοργάνωση αγώνων beach volley, beach soccer, beach handball

Τι να πρωτοθυμηθω;

Φεύγω και καμαρώνω για ένα ακόμα πράγμα :

Σήμερα η σφραγίδα του ΚΑΠΑ και το όνομα της Βέροιας διαφημίζετε πάνω στις φόρμες και τις φανέλες των άξιων εκπροσώπων της πόλης μας, των πρωταθλητών των πανελληνίων πρωταθλημάτων, των παγκοσμίων μεταλλίων και των ολυμπιακών ρεκόρ. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοιους συνδημότες κι είμαστε περήφανοι γι αυτούς.

Αφήνω όμως κι εκκρεμότητες. Οι οποίες είναι δρομολογημένες και υπάρχουν κα
ι τα κονδύλια και είναι και ψηφισμένα (όχι σαν αυτούς που τάζουν ευχές φεύγοντας)

· την ενιαία κουζίνα για όλους τους παιδικούς σταθμούς που θα δώσει την δυνατότητα να καταπολεμηθεί η μείωση του προσωπικού, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει και την δυνατότητα σίτισης και φιλοξενίας σε εκδηλώσεις, αλλά και να στηρίξει κοινωνικά πολλές ευπαθείς ομάδες. Η οικονομία κλίματος από τις ποσότητες και τις παραγγελίες είναι δεδομένη. Ήδη υπάρχει η μελέτη του χώρου κι έχει προχωρήσει η δημοπρασία

· την υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος τηλεφροντιδας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που χρίζουν υποστήριξης. Ήδη έχει υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση κι έχει εγκριθεί το πρόγραμμα

· την αγορά οχημάτων και τρακτέρ στο ΚΑΠΑ γιατί δυστυχώς ο Δήμος τα χρειάζεται όλα. Και δεν πρέπει και δεν είναι σωστό να χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος το δικό του για να προσφέρει υπηρεσίες.

· Σε λίγο καιρό επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα ενός ακόμα προγράμματος που θα είναι για τον αθλητισμό. Και θα είμαστε δυο πόλεις σε όλη την Ελλάδα που θα το έχουμε πετύχει αυτό. Θα φύγω κι ακόμα θα μαθαίνω ευχάριστα πράγματα για όλους μας.

· 
Τρία χρόνια περίμενα μια μελέτη για να περαστούν ηλιακοί στο ΕΑΚ και το Φιλίππειο κι εύχομαι στον καινούργιο Πρόεδρο να είναι πιο τυχερός

· Χθες ψηφίσαμε και την κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ στο Φιλιππειο και το ΕΑΚ (υπαρχόντων των αναλόγων κονδυλίων κι όχι μόνο ευχές και υποσχέσεις)


Καλωσορίζω τον Θεόφιλο Κορωνά στο ΚΑΠΑ. Γνωρίζω ότι ο Θεόφιλος είναι ένας έξυπνος και δραστήριος άνθρωπος και προέρχεται όπως κι εγώ από τον χώρο του αθλητισμού. Έχει όλα τα εχέγγυα λοιπόν για να πετύχει.

Είναι ένας νέος άνθρωπος κι όλοι μαζί πρέπει να τον στηρίξουμε. Γιατί δεν θα πετύχει μόνο αυτός. Θα έχει πετύχει η πόλη.

Με τον Θεόφιλο συνεργαστήκαμε. Τον ενημέρωσα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που με επισκέφτηκε και με άκουσε και του λέω ότι θα συνεργαστώ σε ότι θελήσει.

Καλή επιτυχία στο έργο σου φίλε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ