Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια παγετού και χιονόπτωσης

Τις μέρες των γιορτών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, ο μηχανισμός αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή.
Ωστόσο, η συμπεριφορά των πολιτών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων, είτε πρόκειται για έναν παγετό, είτε για μια βαριά και παρατεταμένη χιονόπτωση με χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι πολίτες πρέπει να φροντίζουν για την αυτοπροστασία τους και ο καλύτερος τρόπος να το κάνουν, ώστε να μην επιφορτίζουν περισσότερο το έργο των υπηρεσιών, είναι να ελαχιστοποιούν τις μετακινήσεις στη διάρκεια της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων.
Οι πολίτες που πρέπει να μετακινηθούν υπό αυτές τις συνθήκες, οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, αφενός για να προστατευτούν από ατυχήματα κι αφετέρου για να μη γίνουν οι ίδιοι αιτία πρόκλησης ατυχημάτων ή ταλαιπωρίας άλλων συνανθρώπων τους.
Η ατομική ευθύνη στην αντιμετώπιση μιας έκτακτης κατάστασης, είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότητα του έργου των υπηρεσιών.
Ειδικά τις γιορτινές μέρες, όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε, ότι όταν εμείς πάμε για διασκέδαση κάποιοι συμπολίτες μας είναι σε επιφυλακή για τη δική μας ασφάλεια.
Εμείς είμαστε οι πολλοί και οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου είναι οι λίγοι.
Ας τους βοηθήσουμε κι ας βοηθηθούμε οι ίδιοι, μέσα από την ορθή συμπεριφορά και λειτουργία μας, ώστε να συμβάλλουμε στην μείωση των έκτακτων περιστατικών όταν οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν δυσχέρεια στις μετακινήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ